Appoteket

Appoteket

Medicin

Medicin

Her finder du medicin, der kan hjælpe dig mod nysgerrige apps.

Der er desværre lidt småt med medicinen i øjeblikket. Tidligere kunne app'en APEFS søge på Google Play efter apps ud fra hvilke tilladelser, som de forskellige apps kræver. Dermed var det muligt nemt at finde apps som ikke kræver alle mulige unødvendige tilladelser. Desværre har Google ændret på søgefunktionen i Google Play, så app'en ikke længere virker.

Permission Manager i Android 4.3

Har du Android 4.3 på din smartphone kan du hente lidt medicin i form af app'en Permission Manager.

Google tilføjede en ny funktion, App Ops, i Android 4.3. Den gør det muligt at slå tilladelser fra for de enkelte apps, men funktionen ligger skjult dybt i systemet uden en direkte adgang for brugerne. Permission Manager giver dig en oversigt over de tilladelser, dine installerede apps har, og du kan nemt slå tilladelserne fra enkeltvis, som du kan se på billedet til højre. Oversigten viser også, hvornår en tilladelse sidst har været brugt.

Bruger du Permission Manager, skal du være opmærksom på, at du ikke slår nødvendige tilladelser fra. Slår du fx Location fra for en find vej-app, vil den ikke længere fungere som ønsket.

Google har fjernet App Ops fra senere udgaver af Android, så Permission Manager virker altså kun i Android 4.3. Vær forberedt på, at der måske kan være problemer med funktionen. Der er ganske givet en grund til, at Google ikke har givet nem adgang til den, og at de har fjernet funktionen fra nyere versioner af Android. Vi kan så blot håbe, at Google vil genoplive App Ops i en senere udgave af Android.